Predaj trojizbový byt Vysoké Tatry Dolný Smokovec EXKLUZÍVNE HALO REALITY

 

Fotogaléria nehnuteľnosti

Popis nehnuteľnosti

Hľadáte svoje vysnívané bývanie v nádhernom prostredí Vysokých Tatier s vynikajúcimi klimatickými podmienkami? Alebo túžite po svojom vlastnom mieste, kde sa môžete počas víkendov, dovoleniek a voľných dní venovať turistike či športu a večer relaxovať s pohárom vína pri pohľade na okolitú prírodu? Alebo hľadáte vhodnú investičnú nehnuteľnosť? Nech preferujete ktorúkoľvek možnosť, prinášame Vám ponuku, ktorá Vaše očakávania splní.
EXKLUZÍVNE ponúkame na predaj čarovnú nehnuteľnosť s úžasným výhľadom na Tatranské štíty v malebnej obci Dolný Smokovec.
Veľkorysý trojizbový byt sa nachádza vo Vile Mudroň, ktorá bola postavená v roku 1880 v švajčiarskom štýle podľa projektu architekta Gedeona Majunke z tehlovej a drevenej hrazdenej konštrukcie. Pôvodne budova slúžila ako hotel, neskôr vďaka vhodným klimatickým podmienkam z nej bola detská liečebňa. V súčasnosti je upravená na bytový dom s niekoľkými bytovými jednotkami, ktoré sú často využívané ako apartmány určené na ubytovanie a vyhľadávané turistami pri ich potulkách našim krásnymi Vysokými Tatrami. Budova je národnou kultúrnou pamiatkou. Celková plocha bytu je 140,70 m², pričom byt má rozlohu 97,55 m², balkón alebo zimná záhrada 8,86 m² a 3 pivnice s celkovou rozlohou 34,29 m² (v suteréne sú umiestnené pivnice s rozlohou 14,35 m² a 6,16 m² a na povale pivnica s rozlohou 13,78 m²), nachádza sa na 1/1 poschodí.
VHODNÁ INVESTIČNÁ PRÍLEŽITOSŤ: v súčasnosti je byt využívaný ako ubytovanie pre turistov, s vynikajúcimi referenciami, so stálou klientelou, ktorá sa opätovne vracia, takmer plne obsadený je od júna až do polovice septembra. Klienti si môžu nehnuteľnosť rezervovať cez megaubytovanie alebo booking.
DISPOZÍCIA BYTU: 3 priestranné samostatné nepriechodné izby, menšia kuchynka, jedálenský kút, veľkorysá kúpeľňa spojená s WC, vstupná chodba, z ktorej je východ na balkón.
STAV NEHNUTEĽNOSTI: byt prešiel v roku 2011 rozsiahlou rekonštrukciou, v rámci ktorej bola vymenená elektroinštalácia, zateplené obvodové múry zvnútra, znížené stropy, vymenená drevená podlaha v kombinácii s dlažbou. Vykurovanie je zabezpečené radiátormi prostredníctvom spoločných plynových kotlov, ktoré sa nachádzajú v bytovom dome a boli menené v r. 2021. V obývačke je krb na tuhé palivo s prieduchmi do chodby aj spálne. Vstupné dvere sú bezpečnostné.
K bytu je možné dokúpiť murovanú garáž s rozlohou 28 m² v hodnote 25.000 €.
LOKALITA: Obec Dolný Smokovec sa nachádza neďaleko od centra Starého Smokovca, ktorý sa za posledné roky stal turistickým centrom Vysokých Tatier. Obľúbený medzi turistami je vďaka vynikajúcej dostupnosť autom aj vlakom – zastávka tatranskej električky Dolný Smokovec je vzdialená cca 200 m, Pekná Vyhliadka cca 400 m, mesto Poprad a napojenie na diaľnicu D1 cca 8 km, Starý Smokovec vzdialený do 3 km). V blízkosti bytového domu sa nachádza množstvo cyklotrás a turistických chodníkov. Priamo v obci je vlek a lyžiarsky svah pre začiatočníkov, príp. deti, či možnosť behu na lyžiach. Neďaleko vily je historický drevený kostolík a liečivý minerálny prameň Izabely Habsburskej, ktorý v minulosti slúžil na pitné kúry a osvieži Vás aj dnes. Do vzdialenosti 10 km je vzdialené lyžiarske stredisko, golfový areál, wellness centrá, bowling, tenisové kurty, futbalové a basketbalové ihrisko. Priamo v obci je k dispozícii reštaurácia aj malé potraviny."Čarovné miesto s výhľadom na Lomnický štít"

Dodatočné informácie

  • Číslo ponuky ASI-168-124467
  • Dátum aktualizácie 29.09.2023 1:39
  • Ohodnoť inzerát
  • Skóre 1 / 5
  • Posledné hodnotenie 29.09.2023 1:39