Predaj rodinný dom Čierny Balog

 

Fotogaléria nehnuteľnosti

Popis nehnuteľnosti

Ponúkame Vám na predaj starší rodinný dom, v minulosti čiastočne rekonštruovaný, v Čiernom Balogu pod Urbanovým vrchom. Obec sa rozprestiera v malebnom údolí priamo v srdci Veporských vrchov. Nehnuteľnosť sa nachádza v pokojnej ulici, v susedstve udržiavaných domov a srdečných susedov, 3 km južne od Brezna, v doline Čierneho Hrona obklopená horami.
Dom je postavený vo svahu na slnečnom pozemku z rozlohou 153 m², ktorý je orientovaný na juhozápad, nad domom je pozemok o rozlohe 421 m², ktorý je tiež súčasťou predaja.
Prístupová komunikácia v časti obce Krám zabezpečuje bezproblémový prístup tesne ku domu, zároveň sprístupňuje aj veľkú murovanú pivnicu postavenú vedľa domu do svahu. Dom je celoročne obývateľný, vhodný na chalupárčenie, postavený cca v roku 1960, dvojpodlažný. Napriek veku a skutočnosti, že je posledným nájomcom zanedbaný a neudržiavaný, má svojský štýl a dušu, pozitívnu energiu čerpá s pokoja a množstva zelene, ktorá ho obklopuje. Budúcemu majiteľovi poskytne po nutnej rekonštrukcii dobrý štandard bývania alebo rekreácie na ploche cca 110 m². Prvé podlažie je prístupne cez drevený gang, ktorý je súčasťou schodiska, ktoré sprístupňuje aj druhé podlažie. Tvorí ho prechodová kuchyňa z tradičným sporákom, ktorý slúži na pečenie vynikajúcich miestnych dobrôt a vykurovanie domu radiátormi v zimnom období. Je zariadená kuchynskou linkou a pracovným stolom zo vstupom do malej spoločenskej izby z teplovzdušným krbom, ktorý má vybudovaný rozvod tepla do druhého podlažia domu. Na druhé podlažie vedie z kuchyne minimalistické drevené schodisko, ktorým je sprístupnená veľká prechodová obývačka a spálne. Dispozične pozostáva z ďalších dvoch izieb, používaných ako spálňa a hala, kúpeľne s rohovou vaňou a WC, vrátane veľkej predsiene používanej ako sklad. Strešnú časť tvorí klasický pôjd, krytina eternit je stará a vyžadujúcu opravu.
Dom je napojený na verejný vodovod, elektriku a kanalizáciu. Vykurovanie je zabezpečované kúrením na drevo, k dispozícií je teplovzdušný krb z rozvodom tepla do izieb na druhom podlaží, ohrev vody tzv.obojživelným elektrickým bojlerom, náklady sú cca 120 € mesačne, záležia od formy používania.
Čierny Balog je obec s krásnymi tradíciami a zvykmi, tvorí ju 13 osád, situovaných pozdĺž toku Čierneho Hrona a v priľahlých údoliach, obkolesených hustými lesmi Poľany a Veporských vrchov. Ponúka tu milovníkom prírody a aktívneho oddychu množstvo možností na relax. Najznámejšie je originálne železničné múzeum Čiernohorská železnica, úzkorozchodná lesná železničná trať umožňuje aj dnes zviesť sa na vláčikoch s parnou lokomotívou priamo cez obec do blízkeho okolia. Oplatí sa navštíviť Vydrovu dolinu s Lesníckym skanzenom, či Dobročský prales. V zimnom období je možné lyžovať priamo v lyžiarskom stredisku SKI Čierny Balog s 5 zjazdovkami, ktoré je od nehnuteľnosti vzdialené cca 400 m. Blízkosť hôr, v ktorom sa dom nachádza, nie je narušené masívnym turistickým ruchom ale ponúka veľa možností na turistiku, cykloturistiku, hubárčenie, zberu bylín a lesných plodov.
Obec má kompletnú občiansku vybavenosť, obchody, reštaurácia a autobusová zastávka je v dosahu.
Túto ponuku je nutné vidieť a osobne si vychutnať možnosti života a oddychu v príjemnej atmosfére tejto rázovitej horehronskej obce spojenej zo železnicou, krásnym folklórom a dobrými ľuďmi. Kto hľadá pokoj je táto nehnuteľnosť a jej možnosti využitia práve pre neho a jeho rodinu, dobre je to vidieť.
"Predaj rodinného domu v Čiernom Balogu za dobrú cenu na peknom mieste"

Dodatočné informácie

  • Číslo ponuky ASI-168-125160
  • Dátum aktualizácie 30.09.2023 12:26
  • Ohodnoť inzerát
  • Skóre 1 / 4
  • Posledné hodnotenie 30.09.2023 12:26