Predaj rodinný dom Hybe Hlavná IBA U NÁS

 

Fotogaléria nehnuteľnosti

Popis nehnuteľnosti

Ponúkame na predaj jednopodlažný rodinný dom s hospodárskou budovou a garážou v podtatranskej obci Hybe. Dom sa nachádza na začiatku obce smerom od Liptovského Hrádku na ulici Hlavná a leží na pozemku o rozlohe 398 m². Je vhodný na rekreačné využitie ako chalupa alebo trvalé bývanie.
DISPOZÍCIA DOMU:
Dom je jednopodlažný, čiastočne podpivničený so zastavanou plochou 117 m². Po vstupe nájdeme schody vedúce po pravej strane do pivnice a po ľavej strane do obytnej časti. V obytnej častisa nachádza centrálna chodba spájajúca všetky miestnosti. Zľava sa nachádzajú dve obytné izby a špajza, takmer oproti vchodu sa nachádzajú vedľa seba kúpeľňa, toaleta a kuchyňa a po pravej strane sa navhádza posledná izba.
STAV DOMU:
Predná časť domu bola postavená v roku 1939 a ostatné častiv roku 1968. Na dome boli vymenené podlahy a plastové okná (1995), menená bola sanita v kúpeľni a na toalete. Dom je zo zadej časti zateplený polustyrénom o hrúbke 10 cm. Strecha je sedlová s pálenou škridlou. V Pivnici sa nachádza liatinový kotol na tuhé palivo a doplnkové elektricke kúrenie napojené na centrálne vykurovanie. Zaujímavosťou je, že na toto kúrenie je napojená aj hospodárska budova s garážou, v ktorej sa nachádza ďalší kotol na peletky. Oba objekty majú tea prepojené kúrenie a vedia sa vykurovať samostatne alebo spoločne.
HOSPODÁRSKA BUDOVA:
Budova bola prerobená na halu so sociálnym zázemím - toaleta, sprcha, garážou a ďalšími miestnosťami - kanceláriou a skladom. Keď že je budova vykurovaná a napojená na elektrinu, v súčasnosti ju majiteľ využíval napr. na rodinné oslavy.
OKOLIE:
Obec Hybe má úplnú občiansku vybavenosť a výbornú polohu v rámci dostupnosti do blízkeho mesta Liptovský Hrádok alebo na diaľnicu D1 a tým do okresných miest Liptovský Mikuláš a Poprad.
Liptov je vyhľadávaná turistická a rekreačná oblasť medzi Nízkymi a Vysokými Tatrami a je známa množstvom príležitostí na športové, kultúrne a zážitkové vyžitie počas celoročnej sezóny. K najznámejším možnostiam na rekreáciu nachádzajucich sa v okolí patrí Demänovská dolina so svojím lyžiarskym strediskom Jasná, Aquapark Tatralandia a detský zábavný park Fantázia v Liptovskom Mikuláši, AquaCity v Poprade, obec Východná s jedným s najznámejších folklórnych festivalov u nás, Štrbské pleso vo Vysokých Tatrách a mnoho ďalšieho."Starší rodinný dom vhodný ako na chalupu tak aj na trvalé bývanie"

Dodatočné informácie

  • Číslo ponuky ASI-168-121849
  • Dátum aktualizácie 30.09.2023 7:35
  • Ohodnoť inzerát
  • Skóre 1 / 3
  • Posledné hodnotenie 30.09.2023 7:35