Predaj rodinný dom Hodruša Hámre Kopanice

 

Fotogaléria nehnuteľnosti

Popis nehnuteľnosti

V krásnom regióne Štiavnických vrchov a len 8 km od mesta Banská Štiavnica ponúkame na predaj domček evidovaný na liste vlastníctva ako rodinný dom, vhodný na rekreáciu aj trvalé bývanie, ktorý:
• je oázou pokoja, alternatívou úniku pred mestským ruchom,
• je v relaxačnom a rekreačnom prostredí, kde nájdete pokoj pre seba a zdravé prostredie pre vývoj detí a rozvoj kreativity,
• umožňuje široké možnosti športových aktivít počas celého roka – plávanie a paddlebording v priľahlom tajchu Móderštôlňa/Kopanický rybník vzdialenom od domu 250 m, cyklovýlety - dom je situovaný priamo na turistickej trase a cyklotrase „bajkom k tajchom“, priamo spred domu, alebo z lesa, do ktorého vstúpite rovno zo záhrady začínajú nenáročné prechádzky, ktoré zvládnu aj deti (napríklad prechádzka na Richňavské jazerá v trvaní cca 45 minút pešou chôdzou, ale aj na iné tajchy a turistické atrakcie tohto regiónu), v zime je možné sa bežkovať v okolitej prírode, lyžovať v blízkom lyžiarskom stredisku (najbližšie lyžiarske stredisko Salamander je vzdialené 9 km) a sú Vám k dispozícii aj všetky kultúrne možnosti, ktoré ponúka región a mesto Banská Štiavnica,
• ponúka nádherný panoramatický výhľad na okolitú prírodu, čerstvé bio ovocie z vlastných zdrojov (jablká, maliny, jahody, moruše, hrozno, orechy), neopakovateľné chvíle s blízkymi a priateľmi pri krbe alebo vonkajšej grilovačke, či kotlíkovom guláši,
• poskytuje prakticky usporiadaný exteriér s množstvom zelene, kvetov a okrasných drevín pre vaše súkromie a energeticky úspornú nehnuteľnosť s technickým zázemím pre homeoffice (v dome je zavedený optický internet, na sledovanie televíznych staníc sa využíval poskytovateľ Skylink).
Ide o samostatne stojaci 4-izbový rodinný dom (v súčasnosti sa využíva ako 3-izbový dom, nakoľko jedna miestnosť, ktorá momentálne slúži ako jedáleň môže slúžiť ako spálňa) v lokalite Hodruša–Hámre, časti Kopanice – Dômky s obytnou plochou 140 m², postavený vo dvore (na zastavanej ploche a nádvorím) s výmerou 606 m² a má záhradu s veľkorysou výmerou 1389 m². Dom je prístupný zo spevnenej obecnej komunikácie, zastávka autobusu je cca 100 metrov od domu.
Pôvodný dom bol daný do užívania v r. 1902, ku ktorému bola v r. 1980 dobudovaná prístavba. Dom má kamenné a betónové základy, vodorovné konštrukcie z priznaných drevených trámov, je zateplený, so sedlovou strechou. Dom pozostáva z 2 spální, prepojených chodbou, v ktorej je umiestnená veľká šatníková skriňa a malou miestnosťou, ktorá môže slúžiť ako šatník, prípadne sklad, kuchyne vybavenej kuchynskou linkou Sýkora so zabudovanými spotrebičmi (umývačka riadu Bosch, chladnička Electrolux, mikrovlnná rúra, a pod.), kuchyňa je spojená s obývačkou, z ktorej je východ na terasu, jedálne (miestnosť však môže slúžiť ako spálňa), špajze, novovybudovanej kúpeľne spojenej s toaletou.
Dom je dômyselne rozdelený na dennú a nočnú časť. V r. 2021 prešiel čiastočnou rekonštrukciou zohľadňujúcou kombináciu pôvodnej dispozície, zariadenia a materiálov s tými súčasnými. Rekonštrukcia spočívala najmä v kompletnej výmene elektroinštalácie a vodovodných rozvodov, zavedenia úsporného elektrického vykurovania s jednoduchým ovládaním aj na diaľku prostredníctvom aplikácie, výmene okien, sanity, podlahy a dlažby, vybudovania predprípravy na vonkajšiu markízu a žalúzie na elektrický pohon. Zostala zachovaná možnosť vykurovania aj prostredníctvom krbu s vyhrievacou vložkou a prieduchmi do izieb a pôvodnými kameninovými kachľami. V dome sú zachované ručne tepané drevené trámy a iné pôvodné prvky, ktoré dodávajú výnimočnú atmosféru. Dom má pochôdznu povalu, ktorú majiteľ v prípade záujmu bude môcť v budúcnosti zobytniť.
V dome je zavedená obecná voda z vodovodu, pričom veľkou výhodou je, že obecná voda je v tejto lokalite bezplatná. V záhrade je aj vlastná studňa. Mesačné náklady tak spočívajú iba v platbe za elektrinu a optický internet (spolu cca vo výške 130 EUR), ak však majiteľ na kúrenie doplnkovo využíva aj kúrenie v krbe alebo kachliach, ktoré dom vyhrejú naozaj kvalitne a rýchlo, náklady na energie sa ešte znížia. Spolu s domom sa predáva aj drevo na kúrenie, ktoré odhadom vystačí na minimálne dve vykurovacie sezóny.
Na pozemku sa nachádza drevená garáž, altánok, dreváreň, letný domček a prislúcha k nemu tiež záhrada s ovocnými stromami s výmerou 1389 m² na konci ktorej je vstup do lesa, a ktorá je v súčasnosti bezúdržbová – kosenie trávy v záhrade nie je potrebné vďaka susedovmu koníkovi, ktorý má do nej umožnený vstup (ak by Vám takéto riešenie nevyhovovalo vstup je samozrejme možné bez problémov zamedziť).
Kúpu je možné financovať aj prostredníctvom hypotéky ako každý bežný rodinný dom a bude k dispozícii okamžite po úhrade kúpnej ceny. Môže byť odovzdaný kompletne zariadený, tak ako vidíte na fotografiách, prípadne podľa dohody. V prípade rýchleho konania môžete stráviť leto v krásnom pokojnom prostredí 250 m od tajchu. Dom môže slúžiť aj ako investičná nehnuteľnosť na prenájom, nakoľko vzhľadom na svoju polohu a možnosti voľnočasových aktivít je o ubytovanie v okolí celoročne veľký záujem.

Dodatočné informácie

  • Číslo ponuky ASI-168-124558
  • Dátum aktualizácie 29.09.2023 2:10
  • Ohodnoť inzerát
  • Skóre 1 / 3
  • Posledné hodnotenie 29.09.2023 2:10